r

Bagaimana lebih 1000++ ibu menyusu gunakan ilmu praktikal dalam ebook ini supaya susu tak “drop”, dapat uruskan dan simpan stok susu ibu serta banyakkan susu untuk meneruskan penyusuan selepas mula bekerja nanti?

ebook-ebm2

“Lepas baca ebook ini, saya berjaya menyusu anak yang ketiga. Saya juga belajar cara simpan stok susu dan sentiasa yakin susu cukup untuk bayi”. – Puan Hilya.

3

“Selepas baca ebook ini, saya dapat banyak ilmu dan lebih mudah untuk faham dan uruskan susu ibu perahan. Perjalanan penyusuan saya juga berjalan lancar.” – Puan Fazy.

2

 

“Dulu stress sebab sekali pam dapat 2 oz susu. Lepas baca ebook ini, sekarang sekali pam dapat 7 oz ” – Puan Zaza.

6

“Lepas baca ebook ini, saya semakin yakin nak simpan susu ibu perahan (EBM)” – Puan Flora.

9

“Ebook ini mudah baca, mudah faham dan praktikal. Baru akak sedar kenapa anak akak masih “lapar” walaupun dah minum 4 oz susu. Akak juga dah tahu kosongkan breast. Memang manual lengkap untuk ibu bekerja.” – Puan Farahliza.

7

“Suami akak pun suka dan semangat nak bantu akak berjaya menyusukan anak sejak akak tahu ilmu penyusuan dalam ebook ini”. – Puan Farahliza.

8

“Ebook ini sangat membantu ibu menyusu yang tiada pengalaman seperti saya. Ia sangat mudah faham, praktikal dan recommended!” – Puan Wawa.

1

“Selepas saya praktiskan ilmu dalam ebook ini, saya masih menyusu dan susu badan masih cukup untuk buat stok simpanan waktu bekerja”. – Puan Amirah.

“Sebelum ni, susah hati sebab kena google sana-sini. Lepas baca ebook, baru yakin nak handle EBM. Pengasuh pun mudah nak handle susu ibu”. – Puan Mimi.

5

“Lepas baca ebook, baru faham cara nak banyakkan susu, jadual pam dan cara simpan susu. Senang pengasuh nak handle susu ibu (EBM)”. – Puan Aina Fatehah.

4

ebook-ebm2

Maklumat ebook :

Di dalam ebook ini, anda akan belajar 6 perkara penting berkenaan susu ibu perahan (EBM) iaitu

1) Gambarajah padat dan ringkas tentang fasa & tempoh hayat susu ibu perahan. Pengurusan stok susu ibu yang efektif supaya anda dapat jimatkan masa dan tak risau lagi dalam menguruskan stok susu.

2) Cara efektif mengepam susu dan jadual pam yang betul supaya susu anda tak “drop” dan anda mampu “maintain” dan banyakkan susu mengikut keperluan bayi anda.

3) Cara sediakan stok susu ibu untuk pengasuh dan cara panaskan susu ibu supaya pengasuh rasa senang dan lebih ikhlas nak uruskan susu ibu perahan (EBM) pada bayi anda.

4) Kesalahan dalam pengendalian susu ibu perahan supaya khasiat susu ibu tetap terpelihara dan bayi dapat nutrisi secukupnya melalui susu ibu walaupun diberi dalam botol.

5) Peralatan penyusuan yang wajib anda tahu supaya anda dapat membeli peralatan yang sesuai dan tidak membazir membeli sesuatu yang bukan keperluan.

6) Cara membawa stok susu ibu dalam perjalanan jauh dan apa perlu buat jika susu yang beku mencair supaya anda bersedia jika berlaku kejadian tidak diingini seperti bekalan elektrik terputus dan susu anda mencair.

Siapa penulis ebook ini?

me

Puan Aisyah Samat.

Berpengalaman lebih daripada 5 tahun sebagai Kaunselor Penyusuan Bertauliah dan Pembimbing Ibu Menyusu.

Telah membantu lebih daripada 500+ ibu-ibu untuk berjaya menyusukan bayi dengan susu ibu sepenuhnya selama 2 tahun.

Penulis blog, artikel dan ebook penyusuan di nuhababy.com

“Lepas baca ebook, baru faham cara simpan stok susu ibu dan faham kenapa perlu sentiasa pam walaupun baby menyusu”. – Puan Suhana.

3

“Lepas baca ebook, saya dah faham cara jimatkan masa nak uruskan stok susu, kenapa susu “drop” dan kenapa perlu ada jadual pam susu”. – Puan Aimi.

“Ebook ini sangat bermanfaat. Lepas baca ebook, baru faham kualiti susu ibu lebih penting daripada kuantiti”. – Puan Maria.

ebook-ebm2

BAB 1 – Ketahui fasa & tempoh hayat susu ibu perahan.

BAB 2 – Ketahui 3 cara sediakan stok susu ibu untuk pengasuh.

BAB 3 – 2 cara panaskan susu ibu perahan.

BAB 4 – 3 teknik jimatkan masa dan tenaga dalam pengurusan stok susu ibu.

BAB 5 – Ketahui 5 kesalahan dalam pengendalian susu ibu perahan.

BAB 6 – Bagaimana cara membawa stok susu ibu melalui perjalanan jauh.

BAB 7 – Bila susu yang dibekukan mencair..boleh bekukan semula?

BAB 8 – 5 peralatan penyusuan yang wajib ibu menyusu tahu.

BAB 9 – 3 cara efektif mengepam supaya susu badan sentiasa banyak.

“Lepas baca ebook ini, saya dah nampak apa yang perlu dibuat. Ebook ini bantu saya untuk merancang dan menguruskan stok susu ibu sebelum saya mula bekerja nanti” – Puan Maria.12

“Lepas baca ebook, saya dah faham cara uruskan susu ibu perahan (EBM) dan faham untuk kumpul stok banyak, tak semestinya perlu hasil yang banyak setiap kali pam” – Puan Flora.

10

3 Golongan yang sesuai untuk memiliki ebook ini sekarang?

1)Ibu yang tengah pening google sana sini sebab tak tahu cara nak simpan dan uruskan susu ibu perahan.

2)Ibu yang stress risau pengasuh tak faham cara nak uruskan dan panaskan susu ibu kerana akan hantar anak ke pengasuh tak lama lagi (nak mula masuk kerja).

3)Ibu yang mahu berjaya menyusukan anak selama 2 tahun tapi masih risau dan takut susu “drop” atau stok susu tak cukup apabila mula bekerja nanti.

“Ebook ini sangat membantu ibu bekerja untuk kendalikan susu ibu perahan” – Puan Aina Dayana.

18

 5 BONUS YANG ANDA AKAN DAPAT LEPAS BELI EBOOK INI.

pemakanan

BONUS 1 : SENARAI PEMAKANAN BERKUALITI KHAS UNTUK IBU MENYUSU (BERNILAI RM 100)

Anda akan mendapat 3 senarai pemakanan khas buat ibu menyusu iaitu pemakanan supaya susu ibu berkualiti, pemakanan yang perlu dielakkan oleh ibu menyusu dan “makanan segera” yang bantu penghasilan susu ibu.

41q8gz2wsil-_sy300_

BONUS 2 : JADUAL PAM SUSU YANG EFEKTIF & MUDAH DI RUMAH DAN OFFICE

Puan Aisyah dari NuhaBaby akan consult secara specifik jadual pam susu anda di rumah dan juga di tempat kerja supaya susu tak “drop”. Tak kisah sama ada anda bekerja dalam pejabat/luar kaunter/kerja shift sebagai nurse/guru/doktor/pegawai bank dan lain kerjaya lagi.

Consultation secara individu adalah penting kerana setiap ibu lain jadual pam di tempat kerja mengikut profesion masing-masing.

botol21

BONUS 3 : TIPS IBU NAK LATIH BAYI MINUM BOTOL DI RUMAH PENGASUH

Anda akan dapat 3 artikel untuk cara melatih bayi minum botol dan selesaikan masalah bayi yang suka tolak puting botol. Belajar cara alternatif apa nak buat kalau bayi dah tolak semua puting.

Anda juga akan belajar bagaimana pengasuh nak tahu kuantiti yang tepat untuk beri susu ibu yang dipanaskan pada anak anda untuk elakkan pembaziran.

Screen Shot 2017-11-18 at 3.49.48 AM

BONUS 4 : EBOOK SOLID FOOD SECARA PERCUMA (BERNILAI RM 50) BILA USIA BAYI 6 BULAN

Ketika usia bayi mencecah 6 bulan, bayi perlukan kalori sebanyak 615 kalori (sumber dari susu adalah 2/3). Ketika usia bayi 9 bulan, bayi perlukan 686 kalori (sumber dari susu adalah 1/2 saja). Ketika usia bayi 12 bulan ke atas, bayi perlukan 945 kalori dan sumber dari susu hanyalah 1/3 saja.

Susu bukan lagi makanan utama bayi ketika usia 1 tahun ke atas. Jadi, penting untuk ibu mengajar bayi makan berkhasiat melalui panduan

BONUS 5 : CONSULTATION PENYUSUAN SECARA ONLINE SELAMA 2 TAHUN PERCUMA (BERNILAI RM 1,000)

Anda akan mendapat peluang bertanyakan soalan dan segala masalah penyusuan & bimbingan secara online menerusi Whatsapp.

Sebarang masalah penyusuan, anda boleh tanyakan terus kepada Puan Aisyah (NuhaBaby) di Whatsapp supaya anda berjaya meneruskan penyusuan sampai dua tahun.

Contoh : Ibu ini telah membeli ebook ketika usia bayinya 3 bulan. Beliau memang telah berjaya menyusu anaknya sejak lahir sampai usia bayi 10 bulan.

Namun, ia normal jika anda ada masalah sepanjang menyusukan anak dan ibu ini mula bermasalah susu “drop” ketika bayi 10 bulan. Jadi, beliau terus hubungi saya untuk bertanyakan masalah dan saya terus consult beliau untuk banyakkan susu semula.

Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of summer deals! (2)

Selepas Consultation Penyusuan

1

2

“Puan Aisyah (penulis ebook) akan sentiasa membimbing jika masih tak faham” – Puan Flora.

11

1

” Ebook ini memang wow, sangat membantu nak selesaikan masalah penyimpanan dan guna pakai selepas susu dibekukan dan dicairkan.”

“Kesalahan yang Aisyah tulis memang jujurnya itu yang berlaku.” – Puan Ulfah Sujangi.

15

Berapa harga ebook ini?

HARGA ASAL : RM 200 + CONSULTATION RM 1,000 = RM 1,200

HARGA ASAL : RM 1,200 SAHAJA

HARGA EBOOK (LEPAS DISKAUN) : RM 40 SAHAJA

ANDA JIMAT RM 1,160 DARIPADA “TERPAKSA” BELI SUSU FORMULA.

Nota : Harga ebook ini lebih murah berbanding masa yang anda terpaksa spend (google sana sini) atau harga kelas yang anda kena bayar kalau nak cari ilmu penyusuan ini di luar sana.

Ebook ini harga RM 40?

Sebelum ini, harga ebook ini hanya RM 30 sahaja. Namun,  pembelian ebook sudah mencecah 1000 pelanggan, jadi harga seterusnya ialah RM 40.

Kenapa naik harga?

Sebab bila makin ramai ibu yang beli ebook ini, mungkin saya sendiri tak sempat nak bagi bimbingan dan bantu atau terpaksa lewat membalas soalan dan pertanyaan anda berkaitan masalah penyusuan.

Lagipun, saya hanya nak layan ibu yang benar-benar komited menjayakan penyusuan ibu. Harap anda faham.

Harga Ebook Ini Mahal?

Jika anda “terasa” ilmu ebook berharga RM 40 ini “mahal”,

Suka untuk saya ingatkan,

“Ebook ini sebenarnya PERCUMA.”

Eh. Macam mana?

Langkah 1 – Katalah kita bayar RM 40 untuk dapatkan ebook dan consultation penyusuan selama 2 tahun.

Langkah 2 – Selepas belajar dari ebook dan dapat consultation, anda berjaya kumpul stok susu ibu dan “maintain” susu di ofis supaya “tak drop” untuk keperluan bayi selama 2 tahun.

Langkah 3 – Bila stok susu anda sentiasa banyak dan cukup setiap bulan sampai 2 tahun, anda sudah tidak perlu lagi beli susu formula untuk bayi.

Katalah sebulan biasanya RM 200 untuk susu formula, anda jimat RM 200 x 12 bulan = RM 2,400.

Langkah 4 – Duit ebook ini terbayar dengan sendirinya dan sekaligus anda jimat sebanyak RM 2,400 sebab tak perlu beli susu formula untuk anak.

Anda juga boleh baca komen pelanggan kami di bawah :

 “Harga ebook saya rasa sangat murah berbanding nilai ilmu penyusuan yang saya dapat.” 

w

nurhudiya

Anda masih lagi takut dan risau nak dapatkan ebook ini sebab takut rugi?

Jangan risau. Walaupun ebook ini harga RM 40 sahaja, saya tetap mahu pastikan anda tak rugi.

Andaikata anda tak belajar minimum 1 ilmu bermanfaat dalam ebook ini, sila hubungi kami dan kami akan pulangkan 100% duit anda semula.

Sekurangnya anda telah mencuba alternatif yang ada untuk selesaikan masalah anda. Tak rugi anda melabur untuk belajar ilmu penyusuan.

Paling penting, anda jimat sebanyak RM 2,400 (2 tahun) sebab tak perlu beli susu formula.

e

 Anda perlu buat keputusan segera.

3 Langkah mudah untuk sahkan pembelian ebook ini dengan harga RM 40 sahaja.

LANGKAH 1 – Bayar RM 40 saja ke akaun bank berikut :

f

LANGKAH 2 – Hantar bukti bayaran ke nombor di bawah (menerusi Whatsapp) dan berikan maklumat berikut :

1) Nama anda.

2)Emel yang anda gunakan sekarang (untuk kami hantar ebook)

LANGKAH 3 – Selepas bayaran disahkan, kami akan hantar ebook anda ke emel dalam masa 24 jam.

Sila hubungi 018-6696769 (Puan Aisyah) jika ada pertanyaan (9 am – 5 pm)

e

ebook-ebm2

WHATSAPP BUKTI BAYARAN KE 018-669 6769