images4

images

PUTING TENGGELAM BUKAN MASALAH LAGI!

 Anda pernah rasa stress dan sedih sebab gagal menyusukan anak kerana masalah puting tenggelam? 

Masalah puting rata, pendek, leper atau tenggelam (puting buta) membuatkan anda pernah gagal menyusukan anak sepenuhnya dengan susu ibu?

 Bagaimana ebook ini boleh bantu anda untuk faham asas dan teknik penyusuan yang betul untuk selesaikan masalah puting tenggelam supaya anda berjaya menyusukan anak dengan susu ibu sepenuhnya? 

 ” Lepas baca dan ikut step yang diajar dalam ebook ini, saya berjaya direct breastfeed anak kedua saya walaupun bermasalah puting tenggelam”.  – Puan Nana 

3

 ” Sebelum ini, bayi saya tak nak direct breastfeeding sebab masalah keliru puting dan susu sedikit. Saya terpaksa pam susu ibu sepanjang masa (usia bayi 14 hari)” -Puan Hanim 

19

 “Selepas belajar step praktikal dari ebook ini, bayi saya sudah berjaya direct breastfeeding. Seronok rasanya (dalam tempoh 18 hari)” -Puan Hanim 

20

images

PUTING TENGGELAM BUKAN MASALAH LAGI!

 EBOOK : PUTING TENGGELAM BUKAN MASALAH LAGI! 

6 Teknik Selesaikan Masalah Ibu Yang Tidak Boleh Menyusu. 

Maklumat ringkas ebook ini :

Dalam ebook ini, anda akan belajar ilmu asas dan teknik penyusuan yang khas untuk selesaikan masalah puting tenggelam iaitu :

 1. Bagaimana cara untuk membanyakkan semua pengeluaran susu ibu dengan teknik pam yang mudah dan efektif (berjadual) supaya bayi anda mudah dilatih untuk menyusu semula apabila susu anda banyak dan laju.

 2. Senarai pemakanan yang seimbang untuk ibu menyusu dan senarai pemakanan yang perlu dielakkan oleh ibu menyusu sebagai panduan supaya anda dapat menghasilkan susu yang banyak dan berkualiti untuk bayi anda.

 3. Teknik Oral Stimulation iaitu senaman mulut pada bayi yang perlu dilakukan pada bayi keliru puting supaya bayi anda dapat belajar membuka mulut dengan luas dan keluarkan lidah untuk belajar menyusu.

 4. Lekapan dan posisi penyusuan yang betul khas untuk ibu yang bermasalah puting tenggelam supaya puting ibu tidak luka, melecet atau sakit ketika menyusukan bayi.

 5. Teknik skin-to-skin iaitu sentuhan kulit supaya bayi anda mahu menyusu terus pada payudara anda dan tidak lagi keliru puting (lebih sukakan botol)

Siapa penulis ebook ini?

mePuan Aisyah Samat.

Berpengalaman lebih 5 tahun sebagai Kaunselor Penyusuan Bertauliah dan Pembimbing Ibu Menyusu.

Penulis blog, artikel dan ebook di nuhababy.com

Telah membantu lebih daripada 500+ ibu-ibu yang bermasalah dalam penyusuan untuk berjaya menyusu sepenuhnya dengan susu ibu.

2  1  3

Ebook ini juga telah mendapat tauliah dan disemak oleh Dr Hairin Anisa Tajudin, Pakar Kanak-kanak, Pakar Paediatrik dan Pakar Penyusuan Antarabangsa (IBCLC) dari Unit Laktasi Kebangsaan.

223

 

 ” Selepas 3 hari belajar dari ebook, bayi saya berjaya direct breastfeeding walaupun bermasalah puting pendek”  – Puan Aina. 

4

 ” Bayi tak nak menyusu direct dan menangis fobia untuk menyusu. Susu ibu pula sedikit. (usia bayi 23 hari)”

– Puan Naimmah (sebelum dapatkan ebook) 

1

 “Bayi saya sudah berjaya direct breastfeed (dalam masa 13 hari) selepas ikut step dan ilmu praktikal yang diajar dalam ebook ini”. 

-Puan Naimmah (selepas dapatkan ebook)

2

 8 Bab ebook ini yang anda wajib tahu? 

BAB 1Kelebihan susu ibu berbanding susu formula

BAB 2Surat Bayi Untuk Ibu

BAB 3Tiga teknik meredakan tangisan bayi baru lahir

BAB 4Empat langkah merangsang pengeluaran susu ibu selepas bersalin

BAB 5Cara mengenalpasti jenis puting ibu sama ada tenggelam atau tidak melalui Pinch Test

BAB 6 – Enam formula menyelesaikan masalah puting tenggelam iaitu Formula INVERT

(Ilmu lekapan, nipple shield, vacum, encourage, relax dan teknik breast sandwich)

BAB 7 – 9 Teknik memujuk bayi keliru puting supaya kembali menyusu semula

BAB 8 – Cara kekalkan dan banyakkan semula susu ibu bagi ibu yang sudah beri susu formula pada bayi.

 “Lepas dapatkan ebook ni, saya berjaya direct breastfeed anak kedua saya walaupun saya bermasalah puting tenggelam kiri dan kanan. Ebook ini banyak membantu saya”. 

– Puan Rani

10

 “Saya berjaya menyusukan anak kedua saya lepas belajar dari ebook ini, walaupun bermasalah puting tenggelam dan pernah gagal menyusu anak pertama dulu”. 

-Puan Shida

 3 Golongan yang sesuai memiliki ebook ini sekarang? 

 1. Ibu yang pernah gagal menyusu anak sebelum ini (kerana masalah puting tenggelam) dan sekarang sedang mengandung anak seterusnya.

 2. Ibu yang sedang berpantang dan masih gagal menyusukan anak selepas bersalin. Hanya bergantung kepada pam susu dan susu formula untuk menyusukan bayi.

 3. Punyai komitmen dan semangat untuk belajar ilmu penyusuan dan berimpian untuk berjaya menyusukan bayi sepenuhnya dengan susu ibu selama 2 tahun.

 

 “Masalah saya ialah puting sebelah kanan rata. Bayi saya hanya menyusu belah kiri sahaja sehingga puting sakit, melecet dan pedih (usia bayi 32 hari)” 

-Puan Rukiah

5

 “Selepas belajar dari ebook, bayi saya sudah berjaya menyusu sebelah kanan dan penyusuan semakin mudah untuk saya” 

-Puan Rukiah.

 

6

 “Dulu saya gagal menyusu anak kerana masalah puting tenggelam. Anak ke-4 juga bermasalah penyusuan” (bayi tak mahu menyusu) 

– Puan Syuhada

16

 “Bayi sudah berjaya menyusu direct breastfeeding selepas belajar teknik dalam ebook ini (dalam tempoh 12 hari)” 

-Puan Syuhada

17

 “Bayi saya tak nak menyusu direct kerana masalah puting tenggelam dan susu saya sikit. Bayi hanya minum susu ibu dipam dan susu formula (usia 2 minggu)” 

-Puan Ani

14

 “Lepas belajar dari ebook, saya sudah semakin yakin dan berjaya menyusu serta tiada lagi masalah penyusuan (seperti puting tenggelam atau luka ketika menyusu)” 

-Puan Ani

15

 “Saya berjaya menyusu bayi walaupun bersalin ceaser dan bermasalah puting tenggelam lepas belajar dari ebook ini” 

-Puan Fara

13

 “Bayi saya (usia 23 hari) terpaksa minum susu formula kerana saya tidak berjaya menyusu anak sebab masalah puting rata” 

-Puan Ana

11

 “Selepas belajar dari ebook, bayi saya sudah berjaya menyusu sebelah kanan dan saya berjaya fully breastfeed walaupun bermasalah puting rata”. -Puan Ana (selepas dapatkan ebook) 

12

Berapa harga ebook ini?

RM 200

Nota : Harga ebook ini lebih murah berbanding kalau anda mencari ilmu penyusuan dan teknik ini diluar sana. Paling kurang, anda perlu bayar RM 2,000. Ini harga yang saya sendiri bayar untuk dapatkan ilmu ini.

Namun, jangan risau. Anda tidak perlu membayar sebanyak itu dan saya kongsikan pada anda ilmu ini dengan harga hanya serendah RM 200 sahaja.

(BESERTA 4 BONUS LAIN)

Adakah saya akan dapat bonus lain?

BONUS 1 : TERAPI RANGSANGAN MULUT DAN LIDAH BAYI (BERNILAI RM 50)

Terapi rangsangan mulut atau dipanggil oral stimulation ini adalah satu senaman mulut yang perlu dibuat pada bayi keliru puting supaya dapat melatih lidah bayi “menjulur keluar” semula dan akhirnya dapat menyusu semula di payudara ibu.

Langkah demi langkah untuk melakukan terapi senaman mulut ini akan diberikan secara percuma untuk anda.

 

BONUS 2 : 3 TIPS UNTUK IBU KEMBALI BANYAKKAN SEMULA SUSU BADAN (BERNILAI RM 50)

Copy-of-Copy-of-Copy-of-Copy-of-Copy-of-Copy-of-3-fakta-anda-perlu-tahu-tentang-demam-kuning-26

Bagi ibu yang mengalami masalah susu sedikit dan susu mula “drop”, Puan Aisyah akan membantu anda untuk membanyakkan susu badan anda dahulu sebelum anda mula melatih bayi untuk menyusu semula.

Ini penting kerana, susu ibu bertugas sebagai “reward” ataupun ganjaran ketika melatih bayi menyusu.

BONUS 3 : PELAN PRAKTIKAL EBOOK DARI STEP 1 – STEP 6 (BERNILAI RM 50)

Selepas ibu mendapatkan ilmu dengan membaca keseluruhan ebook, ibu boleh mula menyelesaikan masalah ini dengan plan action yang praktikal bermula daripada step 1 sehingga step 6.

Pelan action ini penting supaya ibu dan bayi fokus pada matlamat yang ingin dicapai sehingga akhirnya bayi berjaya menyusu.

BONUS 4 : FREE 1-1 ONLINE CONSULTATION (BERNILAI RM 500)

Selepas pembelian ebook, anda akan mendapat bimbingan daripada saya (penulis ebook) secara berterusan untuk sebarang masalah penyusuan supaya anda berjaya selesaikan masalah penyusuan dan seterusnya berjaya menyusukan anak anda selama 2 tahun tempoh penyusuan.

Sebarang masalah berkaitan penyusuan, anda boleh hubungi saya (melalui WhatsApp atau Phone Call) di nombor telefon saya dan masuk Inverted Nipple Support Group di Telegram.

11

Harga yang anda perlu bayar untuk ebook ini dan 4 bonus?

RM 200 SAHAJA

Anda masih lagi takut dan risau nak dapatkan ebook ini sebab takut rugi?

e

Jangan risau. Saya tetap mahu pastikan anda tak rugi.

Wang anda dijamin 100% dikembalikan jika anda tidak berpuas hati selepas anda belajar semua teknik dalam ebook ini dan merasakan ebook ini tidak membantu menyelesaikan masalah penyusuan anda.

Sekurangnya anda telah mencuba alternatif yang ada untuk selesaikan masalah anda dan telah berusaha melabur untuk belajar ilmu penyusuan.

 ” Sebelum ini, saya gagal menyusukan 2 anak kerana masalah puting tenggelam. Jadi, saya tekad dapatkan ebook ini selepas bersalin anak ke-3 kerana mahu berjaya menyusu” 

-Puan Hajar

23

 “Selepas belajar dari ebook ini, saya berjaya menyusu (direct breastfeeding) bayi saya. Saya juga lebih tenang dan yakin untuk uruskan bayi dan menyusukannya” 

-Puan Hajar

24

 Nak tunggu nanti baru nak dapatkan ebook? 

Tak ada masalah. Tapi anda akan menghadapi masalah ini.

 1. Anda akan terus stress dan risau kerana masalah ini masih belum dapat diselesaikan.

 2. Anda masih tak berjaya menangkis mulut-mulut orang yang cakap susu anda tak cukup.

 3. Anda terpaksa tahan dan pekakkan telinga dengar orang kata, “kenapa tak menyusukan anak?” yang buatkan anda rasa macam “aku ni tak pandai jaga anak”.

 4. Anda akan terus tak berjaya menyusukan bayi dengan susu ibu dan rasa macam tak normal seperti ibu lain yang berjaya menyusu.

a

Jika anda “terasa” ilmu ebook berharga RM 200 ini “mahal”, boleh baca komen pelanggan kami di bawah :

 “Harga ebook saya rasa sangat murah berbanding nilai ilmu penyusuan yang saya dapat. Alhamdulillah saya sudah boleh menyusu lepas gunakan teknik yang diajar dalam ebook ini” 

w

 “Sebelum, susu saya tak keluar selepas bersalin dan bayi tak mahu menyusu. Saya ingatkan saya tak cukup susu. Jadi, saya terus dapatkan ebook ini” 

-Puan Zaharah

21

 “Selepas praktiskan teknik yang diajar dalam ebook ini, bayi saya sudah berjaya menyusu secara direct dan fully breastfeeding. Saya sudah tidak perlukan lagi susu formula” – Puan Zaharah 

 “Dulu, saya sangat struggle untuk menyusu sebab masalah puting rata (flat nipple). Lepas amalkan ilmu dalam ebook ini, saya berjaya menyusu (fully breastfeeding) anak saya. Ebook ini sangat membantu.” -Puan Shasha 

18

3 Langkah mudah untuk sahkan pembelian ebook ini dengan harga RM 200 sahaja.

LANGKAH 1 – Bayar RM 200 saja ke akaun bank berikut :

Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of 3 fakta anda perlu tahu tentang demam kuning!

LANGKAH 2 – Hantar bukti bayaran ke emel di bawah

Screenshot 2020-12-17 at 6.41.59 PM

dan berikan maklumat berikut :

1) NAMA PENUH anda.

2) EMEL dan NO TELEFON (WHATSAPP) yang anda gunakan sekarang

(untuk kami hantar ebook dan memudahkan saya untuk consult online di Whatsapp nanti)

LANGKAH 3 – Selepas bayaran disahkan, kami akan hantar ebook anda ke emel dalam masa 24 jam.

Sila hubungi Puan Aisyah di emel atau whatsapp : 018-669 6769 jika ada sebarang pertanyaan.

Screenshot 2020-12-17 at 6.41.59 PM

e