Terima kasih atas panduan ebook ini! Ebook ini benar-benar bantu saya berjaya menyusu walaupun bermasalah puting tenggelam.” 

– Puan Ani

4

Ibu ini dulunya gagal menyusu kerana masalah puting tenggelam, hampir give-up. Setelah belajar dari Ebook Puting Tenggelam Bukan Masalah Lagi! Ibu ini telah berjaya menyusu dengan baik.

Oleh: Aisyah Samat

(Penulis ebook penyusuan & kaunselor laktasi bertauliah)

Antara ibu yang pernah saya bantu untuk berjaya menyusu ialah Puan Ani (bukan nama sebenar).

Puan Ani ialah seorang ibu yang mempunyai masalah penyusuan selepas bersalin iaitu masalah puting tenggelam (inverted nipple).

14

 

Puan Ani telah menghubungi saya, ketika ini bayi beliau berusia 2 minggu (14 hari) dan beliau sedang berpantang.

Masalah Puan Ani ialah bayi tidak mahu menyusu secara terus (direct) menyebabkan beliau terpaksa pam susu dan bagi susu badan melalui botol.

Susu beliau juga sedikit dan beliau terpaksa top-up dengan susu formula. Beliau sudah cuba untuk menyusu anak secara direct tetapi bayi tidak mahu dan menangis. Beliau juga mengalami masalah puting luka dan sakit ketika menyusu.

Sebenarnya, anak beliau mengalami masalah keliru puting apabila bayi sudah biasa hisap botol. Puan Ani pula mengalami masalah puting tenggelam yang membuatkan dia sukar menyusukan anak.

Stress, down dan sedih. Itu perasaan Puan Ani bila mengalami masalah ini, asalnya dari masalah puting tenggelam menyebabkan banyak masalah lain timbul seperti puting sakit dan luka, susu sedikit dan bayi keliru puting hingga bayi enggan menyusu badan.

Apa yang Puan Ani buat untuk selesaikan masalah ini?

Puan Ani terus dapatkan Ebook Puting Tenggelam Bukan Masalah Lagi! dan nekad untuk belajar ilmu penyusuan.

Lepas belajar ilmu praktikal dan step 1-1 dalam ebook ini, Puan Ani sudah berjaya menyusu (dalam tempoh 2 minggu).

Puan Ani sudah boleh menyusu dengan baik, malah puting juga sudah tidak luka macam awal-awal dulu.

15

Apa rahsianya? Puan Ani telah mempraktiskan lekapan penyusuan yang betul dan diajar melalui ebook ini.

Malah, Puan Ani juga kata yang dia tak sangka dia masih boleh menyusu dengan baik walaupun ada masalah puting tenggelam.

Beliau sudah semakin yakin untuk menyusu dan katanya ebook ini benar-benar membantu ibu yang mempunyai masalah penyusuan untuk berjaya menyusukan bayi.

images4 Anda pernah rasa stress dan sedih sebab gagal menyusukan anak kerana masalah puting tenggelam? 

Masalah puting rata, pendek, leper atau tenggelam (puting buta) membuatkan anda pernah gagal menyusukan anak sepenuhnya dengan susu ibu?

 Bagaimana ebook ini boleh bantu anda untuk faham asas dan teknik penyusuan yang betul untuk selesaikan masalah puting tenggelam supaya anda berjaya menyusukan anak dengan susu ibu sepenuhnya? 

(KLIK SINI UNTUK EBOOK)

PUTING TENGGELAM BUKAN MASALAH LAGI!

Saya berani bagi money back guarantee 100% jika anda tak berpuas hati dengan teknik yang dikongsikan dalam ebook ini.

Kenapa? Kerana saya komited membantu menyelesaikan masalah penyusuan anda.